Wędzony trewal - moje najnowsze odkrycie. Zwariowałam na jego punkcie - stał się żelaznym punktem moich lunchowych sałatek. Trewal to ryba morska, trochę tłusta, ale bardzo zdrowa i smaczna. Oprócz ryby dodaję do sałatki kawałek sera raclette i awokado. Całość polewam świeżo przygotowanym sosem pesto.
Składniki na jedną porcję:
- garść mieszanki sałat
- pół fileta z wędzonego trewala
- pół awokado
- garść pomidorków koktajlowych
- ser raclette
- orzeszki piniowe
Składniki na sos pesto:
- parę łodyżek bazylii
- garść orzeszków piniowych
- dwie łyżki oliwy
- mały ząbek czosnku
Przepis dodaję do akcji "Lekkie sałatki" i "Low Carb".
Składniki na jedną porcję:
- garść mieszanki sałat
- pół fileta z wędzonego trewala
- pół awokado
- garść pomidorków koktajlowych
- ser raclette
- orzeszki piniowe
Składniki na sos pesto:
- parę łodyżek bazylii
- garść orzeszków piniowych
- dwie łyżki oliwy
- mały ząbek czosnku
Przepis dodaję do akcji "Lekkie sałatki" i "Low Carb".
Wygląda bardzo smakowicie. Już dawno nie jadłam tej ryby, a rzeczywiście jest bardzo smaczna!
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam,
Edith