Grzanki z kozim serem i truskawkowym keczupem

Truskawkowe szaleństwo w pełni: serniki, roladki i inne lody. Moja dzisiejsza propozycja to grzanki z kozim serem z truskawkowym keczupem polane octem balsamicznym, czyli truskawki nie na słodko. Uwielbiam nieoczywiste połączenia, jak chili z czekoladą, ser pleśniowy z gruszką czy właśnie truskawki z kozim serem.


Składniki (dla dwóch osób):
- 2 małe bagietki
- 5 dag sera koziego
- garść rukoli
- 2 garści truskawek

Przygotowanie:
Truskawki myjemy i rozdrabniamy w moździerzu na jednolity sos. Bagietki kroimy na pół, układamy ser i podgrzewamy w piekarniku 3-5 minut. Grzanki układamy na rukoli, polewamy sosem truskawkowym i odrobiną octu balsamicznego.




6 komentarzy:

  1. I za to kocham truskawki, zaskakują i dobrze smakują w wielu kombinacjach;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie, są pyszne nie tylko w słodkich kombinacjach.

      Usuń
  2. Truskawkowy keczup - brzmi świetnie, zwłaszcza w połączeniu z kozim serem :).

    OdpowiedzUsuń
  3. Interesujące połączenie koziego sera i truskawek. Z octem balsamicznym z pewnością smakuje wybornie.

    Z pozdrowieniami,
    Edith

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...