Pierwszy kupiony w roku pęczek szparagów dla mnie znak, że wiosna w pełni. To w końcu jedne z pierwszych nowalijek. Moja propozycja to szparagi w lekkim sosie miodowo-musztardowym. Czy może być coś bardziej wiosennego?
Składniki:
- 8-10 szparagów
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
Szparagi obieramy i odcinamy zdrewniałe końce. Związujemy w pęczek i gotujemy pionowo w wysokim naczyniu w posolonej wodzie z dodatkiem cukru.
Miód i musztardę mieszamy (miód można lekko podgrzać), dodajemy majonez i jogurt. Gotowym sosem polewamy szparagi.
Składniki:
- 8-10 szparagów
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
Szparagi obieramy i odcinamy zdrewniałe końce. Związujemy w pęczek i gotujemy pionowo w wysokim naczyniu w posolonej wodzie z dodatkiem cukru.
Miód i musztardę mieszamy (miód można lekko podgrzać), dodajemy majonez i jogurt. Gotowym sosem polewamy szparagi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz