Składniki:
- 120 g herbatników
- 200 g pianek marshmallow (ja użyłam pianek Chamallows Smerfy)
- 50 g suszonych moreli
- 50 g suszonych ananasów
- 2 tabliczki gorzkiej czekolady
- kostka masła
- łyżka miodu
Herbatniki kruszymy na małe kawałki. Pianki i owoce kroimy w miarę drobno i umieszczamy w misce. Czekoladę, masło i miód rozpuszczamy powoli i następnie mieszamy z suchymi składnikami, aby czekolada pokryła każdą cząstkę. Ciasto przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 6 godzin. Gdy masa stężeje, kroimy na kawałki.
Wygląda obłędnie!
OdpowiedzUsuńbomba słodkości.
OdpowiedzUsuńPS. Warto usunąć weryfikację obrazkową bo wnerwia.:)
Dzięki! Już usunęłam. Nawet nie zwróciłam na to uwagi;P
Usuńo jaaa...zaraz obliże monitor, wygląda cudownie, że nie wspomnę że stąd widzę że jest przepyszne!
OdpowiedzUsuńLeno! Ten deser aż prosi, żeby go zjeść!
OdpowiedzUsuńPyszności u Ciebie!
Pozdrawiam:)
Ale fajne! i takie szybkie, bez pieczenia. Zapisuję!
OdpowiedzUsuńzdecydowanie wypróbuję, bo nie spotkałam się wcześniej z takim deserem czekoladowym. Ostatnio bardzo często zaglądam na https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/ i znalazłam tam wiele fajnych propozycji na każdą okazję o różnym stopniu trudności. Polecam!
OdpowiedzUsuń