Niedawno moją uwagę zwróciła akcja promocyjna „Teraz pstrąg“ zorganizowana przez Stowarzyszenie Producentów Ryb Łososiowatych. Reklamy są chwytliwe, a idea szczytna, bo Polacy wciąż jedzą bardzo mało ryb. Mnie specjalnie nie trzeba zachęcać, bo uwielbiam wszelakie ryby, a pstrąga szczególnie. Jeśli kogoś do konsumpcji pstrąga nie przekona poniższy przepis, więcej informacji o zaletach tej ryby znajdziecie TUTAJ.
Składniki (dla dwóch osób):
- 2 całe, wypatroszone pstrągi
- 1/4 kostki masła
- pęczek pietruszki lub innych ziół
- 2 ząbki czosnku
Przygotowanie:
Masło mieszamy z pokrojonymi ziołami. Pstrągi myjemy i nadziewamy masłem czosnkowym. Możemy też nim posmarować skórę. Owijamy w folię i pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 160 stopni.
Pstrąga podaję z jesiennymi warzywami i pieczonymi ziemniakami.
Składniki (dla dwóch osób):
- 2 całe, wypatroszone pstrągi
- 1/4 kostki masła
- pęczek pietruszki lub innych ziół
- 2 ząbki czosnku
Przygotowanie:
Masło mieszamy z pokrojonymi ziołami. Pstrągi myjemy i nadziewamy masłem czosnkowym. Możemy też nim posmarować skórę. Owijamy w folię i pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 160 stopni.
Pstrąga podaję z jesiennymi warzywami i pieczonymi ziemniakami.
R E W E L A C J A !!!!!
OdpowiedzUsuńJak dla mnie danie idealne:) a przy okazji wygląda niezwykle apetycznie :)
Pozdrawiam!